Materialen

Materialen

Onze prachtige sieraden worden gemaakt door onze partner Marpessa van www.nown.shop. Zij maakt de kettingen en armbandjes in haar eigen atelier met de door Koen ontworpen stempel van Medical Milestone.

Stempel? We horen het je denken, wordt het esculaap dan niet gegraveerd? Het antwoord is nee, hoe werkt het dan wel? We hebben een unieke stempel laten maken met Koen’s ontwerp en deze stempel wordt letterlijk in het sieraad “geslagen”. Hierdoor is elk Medical Milestone sieraad uniek!

Onze gouden sieraden worden gemaakt van 14 karaat gold-filled, ook een term die soms wat extra uitleg behoeft. Dit materiaal komt het dichtste in de buurt van puur goud, want enkel voor de kern is een ander metaal gebruikt. Dit maakt het materiaal geschikt om in te stempelen, én geeft je duurzame kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs! Het is dus anders dan gold-plated, waar alleen het aller buitenste laagje goud is.

De zilveren sieraden worden gemaakt van sterling zilver, ook wel 925 zilver of “echt” zilver genoemd. Dit zilver bestaat voor 92,5% uit puur zilver en wordt wederom enkel met andere metalen vermengd zodat het hard genoeg wordt om in een sieraad te kunnen verwerken. Ook hierbij geldt, duurzame kwaliteit voor een betaalbare prijs, wat een geluk!

Omdat het esculaap middels een slagstempel in het sieraad wordt geslagen, kan het zijn dat er aan de achterkant van de hanger weerslag zichtbaar is. Dit is inherent aan het handwerk en de specifieke techniek die wordt gebruikt. Helaas is het hierdoor niet mogelijk om de achterkant te laten personaliseren. 

Gebruik en verzorging

Zoals eigenlijk met vrijwel elk product geldt, hoe meer liefde en verzorging je het geeft, hoe langer het mooi blijft. Dit geldt ook precies voor onze sieraden. Om je sieraad dan ook zo lang mogelijk mooi te houden raden we je aan om voorzichtig te zijn met cosmetica- en verzorgingsproducten en het sieraad niet te dragen wanneer je in contact komt met water. Wees verstandig en doe hem ook af voor het slapen of sporten, want we zouden het jammer vinden als je ergens aan blijft haken! Mocht er op den duur toch wat dofheid ontstaan, geen paniek! Je zilveren sieraad kun je reinigen met een speciale reinigingsvloeistof en een zacht poetsdoekje, beide speciaal voor zilver materiaal. De gold-filled sieraden kun je schoonmaken met wat lauwwarm water en een milde zeep, zo gepiept!

 

Handgemaakte sieraden voor artsen
Handgemaakte sieraden gold filled